Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@03:48:43 GMT

کلاغ‌های هندی؛ بلای جان کیش

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۶۱۳۲

کلاغ‌های هندی؛ بلای جان کیش

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، طبیعت بکر و بی‌نظیر جزیره کیش به دلیل نبود هر گونه راهکار اصولی و مناسب در زاد و ولد کنترل‌شده گونه‌های پرنده در محیط زیست، شاهد گسترش باورنکردنی جمعیت بی‌شمار کلاغ‌ها و مرغ‌های مینا شده است.

طی سال‌های اخیر، جزیره کیش با جمعیت روزافزونی از کلاغ‌ها و مرغ‌های مینا در معابر عمومی و خصوصی مواجه شده است که در صورت عدم چاره‌اندیشی برای کنترل این گونه‌های مهاجم، حیات دیگر گونه‌های جانوری جزیره به‌ویژه گونه‌های بومی و غیرتهاجمی در معرض خطر جدی انقراض قرار خواهد گرفت و از طرفی هم با افزایش بی‌شمار جمعیت کلاغ‌ها و مرغ‌های مینا، موجب بروز مشکلاتی در امور روزمره ساکنان مناطق مسکونی و یا حتی گردشگران شده است، به طوری که در بسیاری از موارد حضور و تجمع گروهی این پرندگان باعث اخلال در نظم و آرامش جزیره و حتی گاه باعث اخلال در تردد وسایط نقلیه و رانندگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر، طبیعت زیبا و گونه‌های بومی و منحصربه‌فرد جزیره کیش بر اثر ورود پرندگان غیربومی از جمله گونه‌های مهاجم و غیربومی که در سالیان متمادی وارد جزیره شده‌اند، می‌توان به کلاغ‌های هندی و مرغ‌های مینا اشاره کرد که اکنون به صورت واقعی آمار دقیقی از آنها در دست نیست، ولی جمعیت آنها از حالت بسیار طبیعی خارج شده و به دلیل نداشتن شکارچی طبیعی و فراهم بودن غذای کافی به‌سرعت در جزیره تکثیر شده‌اند و تمامی زیستگاه‌های طبیعی و مراکز مسکونی و خدماتی را اشغال کرده‌اند.

جالب‌تر اینکه با شروع زاد و ولد دیگر پرندگان، این گونه‌های مهاجم به لانه سایر پرندگان حمله‌ور می‌شوند و پس از تخریب لانه، اقدام به خوردن تخم‌ها و جوجه‌های آنها می‌کنند که بر این اساس گزارش‌ها و مشاهداتی مبنی بر حمله کلاغ‌ها به نوزادان آهوان و جوجه‌لاک‌پشت‌ها در ساحل جزیره نیز توسط محیط‌بانان ثبت شده است که در صورت ادامه روند رو به رشد جمعیت کلاغ ها و مرغ‌های مینا در آینده نه چندان دور شاهد خالی شدن طبیعت جزیره از گونه‌های بومی خواهیم بود.

برخی از کارشناسان محیط زیست جزیره بر این اعتقادند که استفاده از سطل‌های زباله دردار، پوشاندن فضاهای خالی موجود در نمای بیرونی ساختمان‌ها برای جلوگیری از لانه‌سازی این قبیل پرندگان و اطلاع‌رسانی به ماموران شرکت عمران و خدمات کیش در صورت مشاهده لانه‌سازی کلاغ‌ها در محیط‌های مسکونی از جمله اقدامات و راهکارهایی است که می‌تواند از پراکنش و افزایش جمعیت این گونه‌ها در جزیره جلوگیری کند.

متاسفانه افزایش جمعیت کلاغ‌ها و مرغ مینا در جزیره کیش یک معضل زیست‌محیطی است و این پرنده‌های مهاجم و شکاری برای حیات سایر پرندگان آسیب‌زا هستند و در صورتی که سازمان منطقه آزاد کیش با همراهی ساکنان جزیره فکری اساسی برای حل این معضل زیست‌محیطی نکنند به‌زودی شاهد از بین رفتن و کاهش بسیاری از گونه‌های دیگر جزیره همانند کبوتر جنگلی یا قمری و دیگر پرندگان زیبای جزیره خواهیم بود.
جزیره  کیش زیستگاه حدود ۱۸۰ گونه پرنده است، از جمله بوجانگای خاکستری، گلاریول بال‌سیاه و زرد، پره‌رخ زرد، کوکوی ابلق، حواصیل سبز، فلامینگو، حواصیل‌، کاکایی و پرستوی دریایی، سبزقبا، زنبورخور، سنگ‌چشم، بلبل خرما، مینا، دم‌جنبانک و شهدخوار و همچنین  پرندگان شکاری از قبیل سارگپه جنگلی تاجدار، عقاب ماهیگیر، لیل، شاهین و دلیجه کوچک که بسیاری از آنها در منطقه و حتی جهان کمیابند.

کد خبر 545470 برچسب‌ها حیوانات - پرندگان استان هرمزگان جزیره کیش محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات پرندگان استان هرمزگان جزیره کیش محیط زیست ایران جزیره کیش گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۶۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز پخت پاچه گاو توسط سه پدربزرگ هفتاد ساله هندی (فیلم)



منبع:فرادید

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طرز پخت 10 کیلو چلو مرغ کاری توسط آشپز هندی (فیلم) طرز پخت واویشکای دنبالچه مرغ و نان (فیلم) طرز پخت ۵۰ کیلو چلو خورشت زبان گاومیش توسط آشپز هندی (فیلم)

دیگر خبرها

  • طرز تهیه کباب کوبیده به روش آشپز خیابانی هندی (فیلم)
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • سگ‌های ولگرد، بلای جان ده‌ها هزار ایرانی (فیلم)
  • شکار دیدنی مار کبرا با بطری
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • طرز تهیه آبگوشت زغالی به روش روستائیان هندی (فیلم)
  • طرز پخت پاچه گاو توسط سه پدربزرگ هفتاد ساله هندی (فیلم)
  • بارسلونا ۴-۲ والنسیا/ لواندوفسکی بلای جان خفاش‌ها شد+ فیلم
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تبریک عاشقانه به مناسبت تولد بهرام رادان + عکس